SÜREÇ

Ekim ve kasım aylarında erken hasat edilen zeytinler, günlük halde zeytinyağına dönüştürülmektedir. Fabrikamızda kullandığımız son teknoloji ve koruduğumuz hijyen sayesinde zeytinlerimiz yapraklarından ayrılıp yıkama işleminden geçerek kırıcıya, kırıcıdan da atmosfer basınçlı piston pompa ile oksijensiz, vakumlu, 26 derecenin altında malaksörlere geçmektedir. Maksimum 30 dakika malaksiyona uğrayan zeytin hamurundan, tamamen kapalı sistemlerle dekantörde yağı ayrılarak seperasyon işleminin ardından polifenol, mineral ve besin değerleri yüksek derecede Aleni zeytinyağlarımız elde edilmektedir.


YÜKSEK POLİFENOL


Erken hasat dönemi, zeytinin içerisindeki polifenol değerlerinin en yüksek seviyeye ulaştığı dönemdir. Ağaçtaki zeytin olgunlaştıkça polifenolü azalırken içindeki yağ miktarı artar. Bu nedenle, zeytinyağının erken hasat döneminde üretilmesi insan sağlığı açısından son derece önemlidir. Zeytin, polifenol, oleik asit, oleokantal, tokoferol gibi sağlık bileşenleri açısından zengin bir kaynak olmasına rağmen, yağ molekülleri açısından henüz tam olgunluğa erişmemiştir. Bu nedenle erken hasat döneminde elde edilen zeytinyağı çok değerlidir. 


COĞRAFİ AVANTAJ

Ayvalık bölgesi doğal bir kliması olan zeytin üretimi için özel bir bölgedir.
Coğrafi yapısı, Dünya’nın en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği İtalya’nın Toskana ve Puglia bölgeleri ile benzerlik gösterir.